ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 22427860, 22315890
Τηλεομοιότυπο: 22491056
Μενού

28η Οκτωβρίου

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος από τους μαθητές μας η διπλή γιορτή της  Σημαίας και του ΟΧΙ των Ελλήνων έναντι στον φασισμό, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Ο Καθηγητικός Σύλλογος του Γυμνασίου Σταυρού, με την πράξη του, υπ’ αριθμό 4 της 6ης Σεπτεμβρίου 2022, ανακήρυξε τη Λαβαροφόρο, τις Σημαιοφόρους και τους παραστάτες του σχολείου για το παρόν σχολικό έτος, σύμφωνα με την τελική επίδοση και το ήθος των μαθητών/ριών κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Η παρουσίαση της Λαβαροφόρου, των Σημαιοφόρων και των Παραστατών του Σχολείου έγινε από την κ. Ελένη Μαυρικίου, ΒΔΑ΄ στο πλαίσιο της γιορτής της Σημαίας. Με ιδιαίτερη περηφάνια και σεβασμό η Διευθύντρια Δρ. Αγάθη Καμμά παρέδωσε στην πρωτεύσασα Ειρήνη Κραμβή του τμήματος Γ4 το Λάβαρο του Σχολείου και στη Μαρίνα Δημοσθένους του τμήματος Γ4 και στην Άντρεα Μαγκοσβίλι του τμήματος Γ2 την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία αντίστοιχα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση γιορτάσαμε το ΟΧΙ ενός μικρού λαού που στάθηκε στο ύψος του περήφανος και αγονάτιστος, εκπληρώνοντας το Ιερό Χρέος απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν ξεπερνώντας τα ανθρώπινα μέτρα και ανατρέποντας τις αναλογίες των αριθμών, γράφοντας με χρυσά γράμματα το Έπος του ’40.

Η μαθήτρια Δέσποινα Νεοφύτου εκπροσώπησε το σχολείο μας στην Πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα. Το Άγημα του Σχολείου μας, συνοδευόμενο από ομάδα μαθητών, έδωσε με περηφάνια το παρών του στην επίσημη μαθητική παρέλαση.