Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Α5, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Lidl Food Academy, όπου συμμετείχαν σε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.
Η σεφ Ξένια Ιωάννου παρουσίασε βιωματικά τις συνταγές που ετοίμασε, ενώ η διατροφολόγος Χριστίνα Αριστοτέλους ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τη σημασία της ποικιλίας, της ποιότητας και της ποσότητας στο γεύμα μας, εξηγώντας πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο και ολοκληρωμένο γεύμα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρασκευή διάφορων ειδών πίτσας, με τη χρήση διάφορων υλικών, όπως πίτσα με γαλλική μπαγκέτα, καναδική πίτσα, κ.ά. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τη σεφ καθώς εκτελούσε τις συνταγές και έμαθαν σημαντικούς κανόνες υγιεινής κατά την προετοιμασία του φαγητού.
Συζητήθηκε η σημαντικότητα της τήρησης των κανόνων υγιεινής και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από κινδύνους όπως η σαλμονέλα. Παρουσιάστηκαν επίσης μέτρα ασφαλείας, όπως η διαχείριση φωτιάς στην κουζίνα και η χρήση κουβέρτας πυρόσβεσης ή πυροσβεστήρα.
Τέλος, οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και εργάστηκαν μαζί με μέλη της Ακαδημίας, για να παρασκευάσουν τέσσερα διαφορετικά είδη πίτσας: μαργαρίτα, calzone, Hawaii και banquet, αποκομίζοντας έτσι πολύτιμες πρακτικές γνώσεις στην κουζίνα.